Veličajmo Gospodina

 

Autor: Don Pavo Šekerija

Srijeda, 22. prosinca 2010.

 

 

Draga braćo i sestre,

            Duša Blažene Djevice Marije veliča Gospodina, njen duh klikće u Bogu njenom Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će je, evo svi naraštaji zvati blaženom. Jer velika joj djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo!

Dragi brate i sestro, ja i ti pozvani smo veličati Gospodina, iz sve duše i cijelim svojim bićem kliktati u Bogu svojem spasitelju, jer je Bog svrnuo svoj pogled na mene i tebe i obasjao nas svojim licem. Meni i tebi obećao je blaženstvo ako budemo slušali njegovu riječ i u život je provodili.

            Vjerujem da je i tebi Bog učinio velika djela. Veličajmo ga zbog dara života.  A vjerujem da i vi, brate i sestro kao i ja, imamo mnoge spomen čine kada je Bog Gospodina našega Isusa Krista djelovao u vašem i mojem životu. Zato ga treba hvaliti, slaviti i zahvaljivati mu!

            Jer i danas Božja mišica raspršuje oholice umišljene. Silne baca s prijestolja, a uzvisuje neznatne. Gladne napunja dobrima, a bogate otpušta prazne. Vjerujem da si i ti kao i ja danas svjedok Božje prisutnosti i djelovanja u svojem životu! Amen! Hvaljen Isus i Marija!